Login



TO TJ Sokol Měchenice pořádá

Tenisovou školičku 2018


Tenisový oddíl TJ Sokol Měchenice pořádá v roce 2018 opět tenisovou školičku pro děti a mládež v jarní a podzimní sezóně.

Jarní tenisová školička se bude konat v měsících květen a červen. Podzimní tenisová školička se bude konat v září a říjnu.

Přihlášky do jarního kurzu podávejte do 25. dubna v tenisovém areálu u správce pana Zdeňka Ebra (Tel. 603 900 446) nebo emailem na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Přesné termíny budou upřesněny koncem dubna po dohodě s rodiči přihlášených dětí.

Všechny zájemce srdečně zve výbor TO

sokol.mechenice.cz
 
Vítejte na oficiálních sportovních stránkách TJ Sokol Měchenice.
 

Historie

Založení tělovýchovy v Měchenicích

První zápisy o kopané v Měchenicích se datují z letních měsíců roku 1924. Tehdy zvítězili Měcheničtí ve Štěchovicích 11:1 a v odvetě opět vítězství Měchenic 13:0. Po té další přítelské zápasy (Davle, Štěchovice, Zbraslav, Nusle, Smíchov). Dne 27.sprna roku 1927 se konala zakládající valná hromada AFK Měchenice v hostinci u Mičanů. V dalších letech se hraje II.třída a utkáváme se s SK Jílové, Zbraslav, Žabovřesky, Dobříš, Nový Knín, Štěchovice, Vrané, Mníšek, Modřany, Kazín, Lipence atd. V roce 1932, pátý rok činnosti, prožíval AFK velké boje o udržení činnosti. V tomto roce byl založen HC Měchenice - klub s bohatou sportovní tradicí. V dalších letech má AFK Měchenice A mužstvo, B mužstvo a družstvo žáků. V roc/sport/images/normal_mechenice_13.jpge 1939 byl pořádán HC Měchenice velký turnaj a ve finále vítězí domácí nad HC Strong-Boys Praha a velký pohár zůstává doma. Hokejové mužstvo hraje I.A třídu středočeské župy. Ve válečných letech hrají hokejisté a fotbalisté mistrovské zápasy, ale ve ztenčené míře.

Po válce, v roce 1945, byl pro velký počet hráčů fotbalu a hokeje založem oddíl pozemního hokeje. V roce 1946 jsme reorganizací v hokejovém svazu nasazení do středočeské divize Balounkovy župy. V roce 1947 postup pozemních hokejistů do celostátní divize. Činnost fotbalu a hokeje pokračuje se střdavými úspěchy. V polovině roku 1948 byl sloučen Sokol Měchenice s AFK, HC, BHC do jednoho celku, a to do Sokola Měchenice. Bylo rovněž provedeno hospodářské sloučení všech oddílů. V roce 1951 ustavila tělovýchovná jednota divadelní kroužek, velmi navštěvováno bylo cvičení v tělocvičně "Na Zámečku" a pořádání branných závodů TOZ. V roce 1952 byl uspořádán krajský sokolský běh (žactvo, ženy 800m, muži 1500m). Nově založený oddíl volejbalu obsazuje v okresním přeboru druhé místo. V dalších letech probíhá normální činnost sportovních oddílů, ovšem bez větších úspěchů.

V roce 1957 se rozvíjí bohatá činnost odboru ZRTV, který pořádá zdařilé tělovýchovné akademie, přespolní běhy žactva o přeborníka okresu, účast žáků na mistrovství ČSR v lyžování v Harachově (13.místo k.Nováka v běhu na 10 km). Nově založený plavecký oddíl sklízí úspěchy v pražských bazénech a velmi dobře reprezentuje TJ a okres Praha-jih. Obětavostí členů TJ a občanů Měchenic byl vybudován nový zimní stadion.

V roce 1960 byl pan Max Havlík jmenován ČSTV zasloužilým cvičitelem a nositelem státního vyznamenání.

V roce 1960 se odbor ZTV zúčastnil II.Celostátní spartakiády na Strahově, kde naše N.Pražáková jako okresní náčelnice vedla skladbu děvčat - červené míčky. Na krajských přeborech v plavání jsme získali 2 tituly krajský přeborník (P.Rada, H.Mlejnská) a několik míst na stupni vítězů. V dalších letech pokračuje sportovní život v zajetých kolejích bez větších sportovních úspěchů. V roce 1971 se družstvo žáků zúčastnilo finále o přeborníka okresu ve fotbale a obsadili pěkné druhé místo.

V roce 1974 byla dokončena výstavba nových šaten a klubovny na fotbalovém hřišti (program natáčela ČT a večer odvysílala). V roce 1978 rozprostřel svůj letní přípravný tábor v Měchenicích ligista Bohemians Praha a nás velmi těší referáty v denících o našem prostředí. O rok později postupuje A mužstvo a dorost do okresního přeboru. V roce 1981 zvítězil dorost Měchenic v okresním přeboru a neprohrál jediné utkání při brankovém skore 93:17. V následující sezoně, kdy hraje krajskou I.A třídu neprohrál jedniné utkání a s tatranem Sedlčany se dělil o první místo. 

V roce 1985 byl opětovně založen oddíl tenisu, ale hraje pouze ve svém areálu. V roce 1993 hraje dorost krajskou I.A třídu a A mužstvo se probojovalo do krajské I.B třídy. V roce 1996 A mužstvi I.B třídu vyhrává s 12-ti bodovým náskokem před Spartakem Příbram. 15.4.1997 sehrálo A mužstvo přá/sport/images/sokolmeche.jpgtelské utkání při umělém osvětlení s kompletním ligistou Bohemians Praha a porážka 3:1 (pochvala od A.Panenky a trenera V.Petržely). Žákovská a dorostenecká mužstva startují v tenisových přeborech středočeského kraje. Největších úspěchů v dějinách sportu v Měchenicích přinesl rok 2005. Smíšené družstvo tenistů dospělých startuje ve II.celostátní lize (Karlovy vary, Plzeň, Kladno, Chomutov, České Budějovice, Sparta Praha).
Tento rok byl rovněž pro A mužstvo fotbalu velice úspěšný a poprvé v dějinách fotbalusi zajistilo postup do krajského přeboru. Oddíl triatlonu, který byl založen v roce 2002 získal několik pozoruhodných výsledků na celostátních akcích. Toto jsou největší úspěchy sportovců, kteří nosí měchenický dres.
Finanční rozpočet TJ vyrovnává hospodářská činnost TJ (provoz dopravy, autokempu, cestovní kanceláře), dále dotace na činnost od ČSTV a na údržbu o ministrestva školství, mláděže a tělovýchovy.

Toto je velmi stručný výtah z almanachů vydaných k padesátiletému, šedesátiletému a sedmdesátiletému výročí založení sportu v Měchenicích.

 

informaci připravil František Hájek, předseda TJ

 

Reklamní plochy k pronájmu

TJ Sokol Měchenice nabízí k pronájmu reklamní plochy na hlavní silnici Praha-Štěchovice za výhodnou cenu.

Rovněž je možné umístění Vaší reklamy v areálu fotbalového hřiště nebo tenisových kurtů.

Nejenže zviditelníte Vaší firmu, ale přispějete na provoz sportu v Měchenicích a budete mít možnost uspořádat zde svoje sportovní a společenské akce za snížené ceny nebo dokonce zdarma.

Stačí zavolat na telefon 777 671 095 nebo napsat na email:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

 Reklamní plocha  Reklamní plocha  Reklamní plocha
 
Galerie
Novinky v obci
Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /var/customers/webs/mechenice/mechenice.cz/sport/libraries/simplepie/simplepie.php on line 6549